Jen tak záběry včel z projektu AOE.

STRÁNKA nyní není aktualizovaná pravidelně! Už rok tvoříme virtuální prohlídku hradu Vízmburk.cz.
A připravujeme novou verzi těchto stránek. Jednodušší, přehlednější, bez svazujícího redakčního systému a přes celý monitor. 15. 2. 2023

Natáčíme firemní propagační a instruktážní filmy

//    Webová prezentace   Malá videoreklama   Fotografování   Propagační film   Záznam

See more details
Kdeže jsou silnice nejen na Náchodsku?

Mezinárodní silnice je opravována, přestože to není vždy úplně nutné. Ostatní silnice jsou jen látány hrubou nití.

See more details
U Hradce Králové otevřeli další kousek dálnice D11

V den 49. výročí vpádu okupačních vojsk Varšavské smlouvy na naše území byl otevřen další kousek dálnice D11 u Hrad

See more details
Cvičení s Jägery

Zacvičte si s Jägery! Tedy s myslivci. Tedy se Spolkem přátel vojenské historie Náchod - 6. praporem polních myslivců.

See more details
Ratibořické údolí zaplavila řeka Úpa

Řepa Úpa vystoupila v neděli ze svých břehů a zatopila kromě jiného i historické objekty Babiččina údolí.

See more details
Hradišťan s Jiřím Pavlicou hrál za živou vodu nejen na Náchodsku

V Městském divadle Dr. Josefa Čížka v Náchodě se v pondělí večer uskutečnil koncert Hradišťanu na podporu Koalice STO

See more details
Bude Igor Hnízdo úspěšný při krocení Bastardů?

Z Los Angeles v Kalifornii přijel do Náchodá známý a oblíbený herec Jan Tříska. Dnes dopoledne byl oficiálně přivítan

See more details
Ortel - koncert v Jaroměři

V Městském divadle v Jaroměři se uskutečnil koncert kapely Ortel.

See more details
Rychlé info :
AddThis Social Bookmark Button

Upozornění: majitel tohoto webu a autor tohoto článku je účastníkem jednání.

Město Náchod mi prostřednictvím kurýra doručilo dne 10. února 2011 ve večerních hodinách "Výzvu k podání nabídky na plnění veřejné zakázky "Městské televizní vysílání Náchod", (dále jen "Výzva", případně výběrové řízení). 

Video z jednání zastupitelstva 14. března 2011

Video z jednání zastupitelstva - 2. část

Doplnění článku 20. března 2011

Moje odpověď zastupiteli dne 16. 3. 2011

Doplnění článku 21. 3. 2011

Další doplnění článku 21. 3. 2011

Doplnění 22. 3. 2011

 

Drahomíra Benešová

Text zadání "Výzvy".

Následující víkend jsem se snažil zadání porozumět. To se mi bohužel nepodařilo. Zadání obsahovalo podle mého názoru velké množství nejasností a chyb bez jejichž vysvětlení a napravení jsem nebyl schopen se odpovědně do výběrového řízení přihlásit.

Sepsal jsem proto text dopisu, ve kterém jsem žádal o poskytnutí doplňujících informací. Kontaktní osobě "Výzvy", místostarostce Náchoda Drahomíře Benešové, jsem v dopise položil řadu konkrétních otázek. Teprve na základě odpovědí bych se mohl odpovědně rozhodnout, zda budu na "Výzvu" reagovat. Bohužel jsem žádnou odpověď nedostal.

Text dopisu odeslaného dne 15. 2. 2011 na oficiální adresy členů Rady města Náchoda mezi nimiž je i kontaktní osoba "Výzvy".

Kontaktoval jsem dosavadní tvůrce vysílání s dotazem zda oni už nechtějí vysílání vyrábět. Zjistil jsem, že tomu tak není a že i oni jsou "Výzvou" překvapeni a zmateni stejně jako já.

Protože součástí "Výzvy" bylo i zadání požadující předložení ukázkového vysílání v šibeničním termínu do 25. února 2011, urgoval jsem poskytnutí odpovědí odesláním stejného dopisu i na oficiální e-mailovou adresu podatelny radnice a to dne 18. února 2011. Zbývalo sedm dnů do termínu předložit nabídku včetně ukázkového vysílání. Odpovědi bohužel nepřicházely.

Kontaktní osoba kontaktována

Pokusil jsem se proto telefonicky kontaktovat kontaktní osobu, tedy místostarostku Drahomíru Benešovou. V několika případech nebyl hovor z její strany přijat, v jednom případě byl dokonce odmítnut. Teprve v pondělí 21. února 2011 (čtyři dny do termínu podání nabídky) mi zavolala zpět s odůvodněním, že moje číslo nemá uložené ve svém mobilu a proto nevěděla kdo jí volá. Vysvětlila mi, že na zadání "Výzvy se shodla celá Rada města Náchoda a že není důvod aby bylo výběrové řízení pozastaveno. Zeptala se jestli si přeji, aby se Rada města Náchoda mimořádně sešla. Odpověděl jsem, že to nepovažuji za nutné, že podle mého názoru není ani nutné zastavovat výběrové řízení a že jediné co potřebuji jsou odpovědi na mé otázky.

Nemohu se závazně příhlásit do výběrového řízení, když neznám přesný rozsah požadované dodávky. Uchazeči totiž jsou svými nabídkami vázáni, zatímco Městu povinnost podepsat smlouvu s vítězem nevzniká. Jinými slovy: pokud se přihlásím, musím podmínky výběrového řízení plnit! A tyto podmínky byly nejasné. Proto jsem čekal upřesňující odpovědi. Bohužel marně!

Čekání na odpovědi  

Přesto jsem ve dvacetistupňovém mrazu natočil několik zkušebních reportáží, které jsem zveřejnil na webu www.videovize.info a očekával odpovědi na mé otázky. Odpovědi bohužel nepřicházely.

Město nesmí zbourat ostrůvky, které nechce

Náchoďané se už nebudou kutálet blátivým srázem ze sídliště u nemocnice

Expertní tým se snaží vyřešit dopravu v Náchodě

Poslední natočenou reportáží byla zpráva z průběhu valné hromady občanského sdružení Obchvat Náchoda.

Občanské sdružení Obchvat Náchoda chce intenzivnější blokády mezinárodní silnice

Valná hromada se uskutečnila 24. února 2011 pozdě odpoledne (jeden den před termínem podání nabídky) a ještě ten den večer byla reportáž zpracována a připravena k zařazení mezi ostatní ukázkové reportáže pro potřeby "Výzvy".

V noci na pátek jsem se rozhodl, že bez znalosti podrobností se výběrového řízení nezúčastním. Podmínky, tak jak byly zadány "Výzvou", byly nesplnitelné. Nemohu odpovědně souhlasit, že něco budu plnit, když nevím co to je!

Konspirační teorie?

Bylo mi naprosto jasné, že pokud se někdo do takto zadaného výběrového řízení přihlásí, musí mít buď nějaké další informace, nebo má jistotu, že od něho nebudou podmínky a sankce zadané "Výzvou" vyžadovány! Navíc jsem měl nepříjemný pocit, že o "Výzvě" někdo věděl už před jejím zveřejněním.

Kolovaly různé nepříjemné zvěsti, že kdosi už nakupuje starší televizní techniku protože prý bude dělat náchodské vysílání, že někteří zastupitelé mají slíbené herecké role v připravovaném filmu natáčeném v Náchodě, o snaze jedné výběrové politické strany ovládnout mediální trh na Náchodsku a další fantasmagorie. To vše bylo sice nepodložené a nedokázatelné tvrzení "jedné paní" ale velmi nepříjemné tvrzení!

Vybrán jeden z jednoho

Tisková zpráva z jednání Rady města Náchoda dne 8. března 2011, doručená do mé e-mailové schránky o dva dny později, tedy ve čtvrtek 10. března 2011, přinesla informaci, že radní pověřili místostarostku přípravou smlouvy s jediným přihlášeným uchazečem.

Opět mi není jasné proč má být smlouva připravována, když už její znění bylo zveřejněno ve "Výzvě". Bude nějak upravována tak, aby byla srozumitelnější, jasnější, bez chyb? Proč už tak nebyla připravena do "Výzvy"?

Přes víkend jsem tedy napsal další dopis.

Text dopisu odeslaného v pondělí dne 14. března 2011 na e-mailové adresy členů Rady města Náchoda, zastupitelů, elektronické podatelny a osobně předána podatelně radnice v písemné podobě 14. března 2011 dopoledne.

Odpoledne se shodou okolností uskutečnilo jednání zastupitelstva města v jehož průběhu vystoupil zastupitel Jiří Rudolf, Rostislav Zeiska a další:

 

Komentář k předchozímu videu: Je příjemné vědět, že starosta sleduje lhůtu třiceti dnů pro dpověď. Bohužel v tomto případě jsem potřeboval odpovědi okamžitě. Termín pro podání nabídky byl 25. února 2011. Odpověď, která ještě 15. března 2011 (tedy dnes) nedorazila, a která byla nezbytná pro podání nabídky, je pozdní odpověď, byť obvyklý termín ještě nevypršel.

Žádal jsem o přesné a konkrétní odpovědi! Přivítal bych i formální slušnou odpověď typu "vážený pane na problému pracujeme, bla bla bla...", taková odpověď by ale měla hodnotu žádné odpovědi.

Znovu připomínám, že pokud bych za této situace nabídku podal, bylo by mojí povinností v případě že bych byl vybrán, pod velkými sankcemi plnit zadání - tedy to zadáním, kterému dosud nerozumím.

Dodatek k předchozímu videu:

  Prosím paní místostarostku Drahomíru Benešovou o informaci kdo Vám napsal, že na výběrové řízení nestačí. Ze souvislostí se mi zdálo, že máte na mysli mě. Já jsem ale nikde nic takového nikdy nenapsal ani neřekl ani si to nemyslím. Není problém po přípravě produkovat půlhodinové vysílání týdně! Veškeré moje dotazy směřovaly k technické a právní problematice zadání! Jsem smutný z toho, že kontaktní osoba pravděpodobně vůbec nepochopila smysl mého dopisu s dotazy. Nerozumím, proč nebylo možné kontaktní osobu úspěšně a s očekávaným výsledkem kontaktovat.

Děkuji panu zastupiteli Jiřímu Rudolfovi, že správně pochopil a v průběhu jednání zastupitelstva interpretoval jádro problému.

Pane zastupiteli Libore Fiedlere, máte pravdu, že takto vypsané výběrové řízení s nejasnostmi a hrozbou obrovských sankcí, jsem nechtěl vyhrát!

Pane zastupiteli Rostislave Zeisko, přesně jste řekl to, co si i já myslím, tedy že jen blázen by podepsal takovou smlouvu!

A ještě poznámka nebo postřeh na okraj: domníval jsem se, že e-mail odeslaný na emailovou adresu podatelny radnice má stejnou váhu jako osobně doručený písemný dokument do "kamenné" podatelny. Z průběhu reakcí mám ale pocit, že papírový dokument má váhu 99% a ten elektronický zcela zanedbatelnou váhu.

Pane starosto Jane Birke, zdá se mi, že toho všeho je najednou nějak moc! :-)

 

Doplnění článku dne 20. března 2011 

Ve středu 16. 3. 2011 mi v telefonickém hovoru místostarostka Náchoda Drahomíra Benešová sdělila, že svoji větu "Nevidím důležité odpovídat na dopis, ve kterém mi někdo sděluje, že na výběrové řízení nestačí," kterou pronesla v průběhu jednání zastupitelstva města 14. března 2011, nemyslela na nikoho konkrétně, ale všeobecně.

Pokud to byla omluva, pak jsem ji přijal. Po skončení telefonátu mi ale zase nebylo jasné kdo "všeobecně" napsal, že na výběrové řízení nestačí. Psali jsme dva, a ani jeden se v tomto smyslu nevyjádřil. Tuto záležitost ale už nebudu dál řešit.

 

Důležité je, že do dnešního dne, 20. 3. 2011, nemám od kontaktní osoby výběrového řízení odpovědi na dopis odeslaný 15. 2. 2011.

Také z členů Rady města Náchoda, tedy orgánu, který zveřejnil "Výzvu" nereagoval nikdo, emailem mi podporu vyjádřili dva zastupitelé druhý den po jednání zastupitelstva.

 

Moje odpověď zastupiteli dne 16. 3. 2011:

děkuji za reakci i za podporu. Nyní, myslím, je třeba vyčkat na
> závěry kontrolní komise a právníků, o kterých hovořil pan starosta. Osobně bych
> k tomu rád řekl, že jsem velmi unavený. Mám poměrně náročnou práci, kterou živím
> svoji rodinu. Kromě toho, a to i před vypsáním výběrového řízení, jsem se
> věnoval zpravodajství z Náchodska i video a fotografické dokumentaci našeho
> krásného kraje. Vše bez nároku na finanční odměnu, tedy ze záliby, která mi
> přinášela tolik potřebnou sílu. Myslím si, že každý člověk, který za něco stojí,
> by měl ostatním přinést i něco navíc, nejenom vydělávat peníze.
>
> V posledních týdnech jsem tuto práci i rodinu vinou výběrového řízení
> zanedbával. Především vinou podle mého názoru špatně vypsaného výběrového
> řízení. Uklidňuje mě skutečnost, že nemám co ztratit. Vyhrát takovéto výběrové
> řízení, (které na pouhý jeden rok slibuje necelých 50000,- měsíčně s nutností
> poměrně velkých investic (přestože už nyní vlastním základní techniku pro
> zajištění výroby vysílání), nutností platit nájmy, služby, moderátora,
> spolupracovníka, s rizikem, že budu platit pokuty zadavateli za to či ono, s
> rizikem sankcí od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání a s rizikem, že budu
> muset pozitivně informovat o případných negativech na radnici, atd.) bych osobně
> považoval za prohru! Nechápu, že někdo do těchto rizik a bez znalostí
> technických a právních podrobností šel. Je to blázen? Nevím. Ono to vypadá na
> první pohled krásně - 50000,- měsíčně. Ale jen na první pohled. Kdo o tom něco
> ví a už má něco v televizním zpravodajství jako já nebo dosavadní náchodská TV
> za sebou, považuje tuto částku za pouhý příspěvek k nezbytným vlastním
> investicím a pomoci podnikatelů.
>
> Pokud bude vítěz potvrzen, zkontroluji si znění podepsané smlouvy zda přesně
> odpovídá textu ve "Výzvě" a budu kontrolovat zda jsou naplňovány všechny
> podmínky (tak jak by mohly být pochopeny v nejpřísnější variantě) včetně
> uplatňování sankcí.
>
> Když porovnám vysílání současné TV s ukázkovou nabídkou tak nechápu, jak mohla
> Rada města Náchoda doporučit něco se 75 sec. dlouhou znělkou, ve které byl
> Náchod jen v titulku nadpisu, kde jsou zprávy dlouhé necelých deset minut, kde
> je podle mého názoru příšerný a zbytečně dlouhý rozhovor ve tmě a bez detailů s
> umělcem a film o Prima sezóně. (Mimochodem: poslední Prima sezóna byla
> před rokem - ve filmu je zmiňováno i úmrtí starosty Čermáka, který zemřel před
> Vánocemi - za 14 dnů by bylo myslím obtížné materiály sestříhat, proč nebyl
> sestříhán už hned po loňské Prima sezóně? Byl stříhán pro výběrové řízení už
> před vypsáním výběrového řízení? Ale to je zase jen konspirační teorie,,,)

Konec odpovědi zastupiteli.

 

Výsledky jednání kontrolní komise, která zasedala 16. března 2011 nemám k dispozici. V zápisu z jednání zastupitelstva 14. 3. 2011 není o diskusi k výběrovému řízení zmínka (asi diskuse není zapisována), o návrhu zastupitele Rudolfa zrušit výběrové řízení a nepodepisovat smlouvu s vítězem nebylo hlasováno (pravděpodobně se o návrzích v diskusi nehlasuje)...

 

Nyní tedy (20. 3. 2011) stále čekám na odpovědi na svůj dopis z 15. 2. 2011, na slíbenou odpověď starosty, na výsledky jednání kontrolní komise, na závěry právníků města a na výsledky jednání Rady města, které je naplánováno na 22. 3. 2011.

 

Doplnění článku dne 21. března 2011

Dnes, v pondělí 21. 3. 2011, mi v 10:45 hod. pošťačka přinesla doporučený dopis, který je sice datován 15. 3. 2011, ale odeslán až v pátek 18. 3. 2011.

Následuje scan obálky i dopisu:

2011_03_21_odpoved_radnice_obalka

 

2011_03_21_odpoved_radnice_dopis

 

Konec dopisu

 

Čím dál, tím horší pocit mám. Trvám na tom, že v zadání nebyly všechny potřebné informace pro rozhodnutí zda se výběrového řízení zodpovědně zúčastnit či nikoliv. Vysvětlení jak byla myšlena podmínka výběru reportáží mi přijde úsměvné, pokud by se nejednalo o vážnou věc - velmi vážnou věc. Trvám na tom, že bylo povinností kontaktní osoby odpovědět na vznesené dotazy! Není pravda, že jsem se dopisem snažil změnit zadávací podmínky "Výzvy"! Pouze jsem se ptal!

 

Další doplnění článku 21. 3. 2011

Dnes ve 12:14 hod. jsem z e-mailu tiskové mluvčí náchodské radnice dostal tuto zprávu:

 

"Na základě dnes obdrženého stanoviska právního zástupce města Náchoda JUDr. Josefa Svobody ve věci výběrového řízení na městské televizní vysílání v Náchodě se okamžitě ráno sešli lídři Čtyřkoalice městského zastupitelstva (ČSSD, Patrioti města Náchoda, TOP09 a Sdružení SNK – ED a VV), aby celou věc projednali.
Na zítřejší jednání rady města bude předložen k projednání a schválení materiál na zrušení výběrového řízení na městské televizní vysílání, které právník doporučil.
Současně se lídři také dohodli, že bude znovu projednán záměr vypsání nového výběrového řízení v této věci.
O průběhu vás budeme i nadále informovat.
 
 
 
Jan Birke, ČSSD
Tomáš Šubert, Patrioti města Náchoda
Aleš Cabicar, TOP09
Karel Petránek, Sdružení SNK - ED a VV"
 
Konec e-mailové zprávy
 
 
 

 

Doplnění článku dne 22. 3. 2011 odpoledne

Dnes se o události kolem výběrového řízení začala zajímat redakce České televize - ČT24 Události v regionech, a redakce Deníku. Článek vyjde zítre, tedy ve středu, televizní reportáž by mohla být vysílána už dnes nebo zítra v 18:00 v Událostech v regionech na ČT24.

 

                            

Doplnění článku dne 22. 3. 2011 večer

... tak reportáž odvysílala Česká televize, ČT24, skutečně už dnes, 22. 3. 2011 v Událostech v regionech, které začínají v 18 hodin. 

Odkaz na záznam pořadu Události v regionech - reportáž z Náchoda začíná na 21. minutě a asi 15 sekundě, hned po reportáži o Sazce.

 

Přímý link na reportáž z Náchoda

Reportáž zpracovaná textově

 

Dnes, 22. 3. 2011 jednala od 16 hodin Rada města Náchoda a jednání bylo podle našich informací velmi bouřlivé. Okna jednací síně radnice svítila do tmy náchodského náměstí ještě ve 20:30 hod. (uklidnění pro ředitele technických služeb: veřejné osvětlení na náměstí fungovalo řádně, "tma náchodského náměstí" je pouhým básnickým obratem).

Podle velmi, velmi neověřených zpráv bude vypsáno nové výběrové řízení. S jakým pozadím a na jaké úrovni není jasné. Po zjištění, které zaznělo v reportáži ČT24, a které bylo potvrzením mých podezření, totiž že místostarostka byla v kontaktu s výhercem výběrového řízení už před vypsáním výběrového řízení, je asi možné všechno.

Já osobně považuji tuto snad kauzu pro sebe za uzavřenou. Odmítám dál věnovat svůj čas, techniku, peníze a nervy ve prospěch událostí, které nemohu ovlivnit.

Odkaz na článek v Náchodských novinách z 23. 3. 2011

Jiří Horák
videovize.info

 

Bylo vypsáno nové výběrové řízení!

 

 

 

 

 

Přečtěte si také: Kauzy
V prostorách náchodského zámku je zajímavá výstava o Lázních Běloves a stáčírně Idy. Web radnice o ní ale neinformuje

V prostorách náchodského zámku je zajíma... V prostorách náchodského zámku je k

Týdeník 5+2 dny tisknul jako když lže

Týdeník 5+2 dny tisknul jako když lže... Dne 3. května 2012 zveřejnil Jiří M

Redaktor Jiří Máslo pravděpodobně vymýšlí další článek...

Redaktor Jiří Máslo pravděpodobně vymý...   Redaktor týdeníku 5+2 dny Jiří M

Existuje podezření, že Město Náchod nevybírá pro svoje zakázky nejvýhodnější dodavatele

Existuje podezření, že Město Náchod nevy... Radnice v Náchodě opravuje v těchto d

Náchod vystrnadil Vavřineckou pouť na louku za město

Náchod vystrnadil Vavřineckou pouť na louk... O víkendu se v Náchodě uskutečnila d

Starostové kategoricky protestovali proti těžbě břidlicového plynu

Starostové kategoricky protestovali proti t... Stovky lidí řešily 6. března v Nách

Náchodská nemocnice vymáhá dluhy, prý musí!

Náchodská nemocnice vymáhá dluhy, prý mu... Oblastní nemocnice v Náchodě předala

Druhé výběrové řízení na dodavatele TV vysílání Náchoda

Druhé výběrové řízení na dodavatele TV... Dnes, v 11:41 hod., jsem se přihlásil

Fotogalerie z dnešního soudu - náchodský pivovar

Fotogalerie z dnešního soudu - náchodský ... U Krajského soudu v Hradci Králov

Výběrové řízení na dodavatele TV vysílání Náchoda

Výběrové řízení na dodavatele TV vysíl... Upozornění: majitel tohoto webu a auto

Náchoďané se už nebudou kutálet blátivým srázem ze sídliště u nemocnice

Náchoďané se už nebudou kutálet blátiv... Obyvatelé sídliště u nemocnice v Ná

Starosta informoval o nebezpečí hrozící Náchodu

Starosta informoval o nebezpečí hrozící N... V průběhu včerejší tiskové konfere

You are here:   HomePhRVKauzaVýběrové řízení na dodavatele TV vysílání Náchoda

Pomůžete nám?

Našli jste pravopisnou chybu?
Našli jste faktickou chybu?
Našli jste nefunkční odkaz?

Chcete nahlásit právní záležitosti?

Máte zajímavé informace
o námi popisovaném místě,
osobě nebo události?

Víte jak se tomu místu říká,
co zajímavého se tam stalo,
vlastníte historické nebo
jinak zajímavé fotografie?

Chcete u nás reklamu? 

Připravujete zajímavou akci?

Jste svědkem aktuální události?

Prosíme, dejte nám o tom vědět.

 

  Počasí 
 srážky - zdroj: www.chmi.cz

aktuální srážky

Radar

Info o novinkách

Jsme na Facebooku.

Twitter.
Další možnosti.

Reklama